Träningskompis efterlyses..

Jag skulle faktiskt behöva en Pepp/träningskompis som också vill/behöver motivation att ta sej ut någon gång i veckan på en 3-8km sväng på skidor i pagla eller Pampas, Frivilliga anmäler sitt intresse ;-) Ålder, Man eller kvinna är egalt bara intresse för träning i låg-medelnivå finns.. , Behöver även någon som kanske vill hänga med på promenader och Löppass 3-10km.. Gärna i Närheten av Stan/Trångfors/hedenområdet för nära pepp..
Jag tränar även på Stepin.
Maila bara intresset till: plae65(at)hotmail.com

söndag 18 oktober 2009

Körhelg..



I Helgen var det körsympiosium i peteå anordnat av Norrbottens Körförening/samfund, vi från Chorisma var med en dag av 2 pga framträdande på söndag.


på lördagmorgon 0450 steg jag upp ( somnade vid 0100..) då gjorde jag mej färdig och årt frukost för att 0615 åka med Anders till piteå , Framnäs folkhögskola där träffen var.
Förutom att vi inte fick något "välkomst kaffe så var det en trevlig dag där vi fick träna på några sånger som skulle framföras på söndagen i Aqustikum tror jag det heter..

Vi delades upp och herrarna tränade sångerna i stämmor innan lunch och efter lunch för herrarna var det workshops med tex sakral/klassisk sångteknik, pop/Gospel sångteknik och Scenisk kör( hur man ser ut när vi kommer upp på scenen) mycket roligt för han visade allt vi köände igen och hur man kunde gör adetta annorlunda för att ge Publiken en optisk upplevelse/närhet/glädje också.. Och det var en kvinna som heter Johanna som lärde oss lite om folkmusik vi fick bla lära oss en Jojk och en sång "du är fin"....
En heldag med sång, det var roligt och intressant.
sedan lördagkvällen blev ganska lugn kväll inte så tidig men bra.

Söndagen började med lite sovmorgon till 0830.. sedan vid 1045 åkte jag med Anders till Försvarsmusee´t där vi samlades för att börja montera upp gradänger( det andra reden orister står på för att se körledaren/dirigenten..
Sedan tränade vi från 11.00- 1200 för att sedan 1300 började cermonin för att inviga utställningen "Varför bidrog sverige till Förintelsen" som handlar om sverige under kriget , att inte reaktionen på tex judeförföljelsen var särskilt stora..

Landshövdingen och kommunalrådet i Boden var där..

En stark utställning och bara att se hakkkorset på en banderoll bredvid en banderoll med de svenska färgerna..



ny vecka närmar sej med mycket körträning inför tysk operetthelg 7-8november..
Ha en bra vecka, /Peter

2 kommentarer:

  1. Gud så kul, jag har också ett förflutet som körsångare! :)

    SvaraRadera
  2. ja och jag är nybörjare.. sjungit ett år.. mycket att lära sej..+ en operettrepertoar på tyska... Kul att du hittat hit, /Peter

    SvaraRadera